Επικοινωνία: 2311 260 260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 49,99€

Ο λογαριασμός μου
e-schooling.gr logo

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 49,99 €

Όψεις της βίας

12.00 

Άμεση παραλαβή/Παράδοση

Κωδικός προϊόντος: SKL-978-960-568-968-1 Κατηγορία:

Περιγραφή

Τα κείμενα προέκυψαν με αφορμή τη Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα «Όψεις της Βίας», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος της Εγκληματολογίας-Σωφρονιστικής, στην αίθουσα Κωνσταντόπουλος της Νομικής Σχολής, Α.Π.Θ., την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018.
Κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα αυτή ήταν ο προσκεκλημένος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Λόγος και Βία στον Θουκυδίδη».

Η βία στον πρώιμο πόλεμο: η τύχη των αιχμαλώτων πολέμου, ως θέμα της επόμενης εισήγησης, επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις συνθήκες άσκησης ριζικής βίας και τις εκτροπές τους, όπως εμφανίζονται στις πηγές από τον Τρωικό ως τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, με επίκεντρο την τύχη αυτών που επιβίωσαν της πολεμικής σύγκρουσης καθεαυτής. Η προκείμενη προσέγγιση, η οποία αποτελεί εργασία σε εξέλιξη, είναι διεπιστημονική με παράδειγμα-βάση από το πεδίο των κλασικών σπουδών και εγκληματολογική ερμηνευτική ανάγνωση. Προέκυψε ως επιμέρους ερευνητική υπόθεση της συγγραφέως στο πλαίσιο διεπιστημονικής έρευνάς της ως Visiting Fellow στο τμήμα Ελληνικών και το τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Columbia, της Νέας Υόρκης.

Οι δύο παρεμβάσεις, των Υποψ. Διδακτόρων της Εγκληματολογίας, κ. Γ. Ζώη και κ. Ο. Σαράφογλου, αναφέρονται στη βία που ασκείται στο σώμα του δούλου στο πλαίσιο των δικαστικών πρακτικών στην κλασική Αθήνα με αφορμή το έργο της Virginia Hunter, «Policing Athens» (1994).

Τέλος, το εισαγωγικό κείμενο με θέμα «Όψεις της Βίας», αποτελεί μία σύγχρονη θεωρητική σκιαγράφηση εκφάνσεων της βίας, η οποία δεν εκφωνήθηκε κατά τη διάρκεια των ομιλιών και εισφέρεται ως «αντίδωρο» προς τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές που υπερπλήρωσαν την αίθουσα της Ημερίδας, παρά τις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες.

Περιεχόμενα

VIIΠρόλογος

1Όψεις της βίας. Εισαγωγικές Σκέψεις

Μαρία Β. Αρχιμανδρίτου

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

19Λόγος και βία στον Θουκυδίδη. Δύο παραδειγματικές μορφολογίες της σχέσης τους

Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης

37Η βία στον πρώιμο πόλεμο: Η τύχη των αιχμαλώτων

Μαρία Β. Αρχιμανδρίτου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

73Ο δούλος ως μάρτυρας στην Αρχαία Αθήνα

Γεωργία Ζώη

87Η βία και το σώμα του δούλου στην κλασική εποχή

Ουρανία Σαράφογλου

Λεπτομέρειες

ISBN:978-960-568-968-1

Κωδικός: SKL-978-960-568-968-1

Εκδόσεις: Σάκκουλα

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Όψεις της βίας”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Η παραγγελία σας
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι
Συνεχίστε την περιήγηση
0