Επικοινωνία: 2311 260 260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 49,99€

Ο λογαριασμός μου
e-schooling.gr logo

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 49,99 €

Αρχική » Brands » Haba

Παιχνίδια Haba

παιχνίδια haba

Η Haba είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που σχεδιάζει και κατασκευάζει ποιοτικά, οικολογικά, εκπαιδευτικά παιχνίδια στη Γερμανία.

Το 1938 ξεκίνησε με πολύχρωμα τουβλάκια κατασκευών και πλέον τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Haba είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως . Είναι γνωστά ως εφευρετικά παιχνίδια.

 Ήδη από το 1999 η Haba ήταν η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία στη Γερμανία που πήρε πιστοποίηση DIN ISO 14001 για τη βιώσιμη διαχείριση των δασών και την οικολογική της συνείδηση.

Πώς ξεκίνησε η Haba;

Το 1938 ήταν μεγάλο ρίσκο να ξεκινήσει η επιχείρηση σε  αβέβαιες εποχές και με ελάχιστους πόρους. Αλλά ο Anton Engel και ο Eugen Habermaaß ίδρυσαν την εταιρεία «Anton Engel», ένα εργοστάσιο ξύλινων παιχνιδιών στο Bad Rodach. Λίγο αργότερα  μαζί με τον Karl Wehrfritz άνοιξαν την εταιρεία Wehrfritz & Co.

Το 1940 ο Eugen Habermaaß ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη για την εταιρεία μετά την αποχώρηση των συνεταίρων του. Με όραμα, ισχυρή βούληση και επιμονή, είδε τις εταιρείες του να επιβιώνουν με ασφάλεια κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την κατοχή που ακολούθησε.

Το 1955, ο Eugen Habermaaß πέθανε αρκετά ξαφνικά και απροσδόκητα σε ηλικία 53 ετών. Αν και η σύζυγός του Luise Habermaaß βοηθούσε στην εταιρεία για αρκετά χρόνια, το επόμενο βήμα της ήταν πολύ θαραλλέο, γιατί ανέλαβε το «τιμόνι»  χωρίς επίσημη εκπαίδευση σε επιχειρήσεις ή τεχνολογία.

Η αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους υπαλλήλους της εταιρείας τότε είναι ο κύριος λόγος που η εταιρεία εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα. Η Luise Habermaaß έδειξε να καταλαβαίνει γρήγορα τις απαιτήσεις της αγοράς. Με μεγάλη αποφασιστικότητα και υποστήριξη των μακροχρόνιων υπαλλήλων και συνεργατών της, αγωνίστηκε για να κάνει το δικό της προσωπικό οικονομικό θαύμα επιτυχία στη δεκαετία του ’50. Η Luise Habermaaerm, επίτιμος πολίτης της πόλης Bad Rodach, πέθανε το 2003 λίγο πριν από τα 97α γενέθλιά της.,

Ο γιος της Klaus Habermaaß είχε ήδη προσχωρήσει στην εταιρεία το 1961, αφού ολοκλήρωσε μια πρακτική άσκηση στην κατασκευή γραφείων και πήρε το πτυχίο μηχανικής του από το κρατικό πανεπιστήμιο. Ο 24χρονος ξεκίνησε ως βοηθός πωλήσεων και ανέλαβε σταδιακά την ευθύνη για τα τμήματα τεχνολογίας, χρηματοδότησης και ανάπτυξης, ενώ η μητέρα του Luise Habermaaß συνέχισε να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της σειράς προϊόντων στο Wehrfritz. Αυτός ο καταμερισμός εργασίας λειτούργησε αρκετά καλά.

Σήμερα ο Klaus Habermaaß είναι ο διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης που συνεχίζει να ηγείται με μια αδιαμφισβήτητη αίσθηση ανάπτυξης της αγοράς και των προϊόντων, ισχυρή βούληση και μεγάλη κοινωνική ευθύνη έναντι των υπαλλήλων της εταιρείας. Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρείας ήταν και αποτελεί κεντρικό στοιχείο της φιλοσοφίας του. Και ως επίτιμος πολίτης, οι ανάγκες της κοινότητας και η ανάπτυξη της πόλης Bad Rodach είναι επίσης κοντά στην καρδιά του.

Επίκεντρο το παιδί και οι ανάγκες του

Η πιο σημαντική αρχή στην οποία στηρίζεται η Haba είναι ότι τα παιδιά είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Το να δώσουμε σε αυτά θεμελιώσεις αξίες , να τα βοηθήσουμε να γίνουν ανεξάρτητα και άνθρωποι με δημιουργικότητα και φαντασία δεν είναι αποκλειστικό μέλημα των γονιών. Όλοι έχουν μερίδιο, συγγενείς, φίλοι, δάσκαλοι, παιδαγωγοί. Για αυτό έχει τεράστια σημασία για τη Haba το περιβάλλον και τα αντικείμενα που θα βρεθούν γύρω τους από τη μέρα της γέννησής τους.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Haba κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών από γενιά σε γενιά, όχι μόνο για τα ελκυστικά τους σχέδια, αλλά και για τη χαρά και διασκέδαση που τους προσφέρουν. Η ποιότητα και η ασφάλεια των παιχνιδιών της τα κάνει να έχουν αντοχή στο χρόνο και να μένουν για μια ζωή.

Για πολλές γενιές αυτά τα παιχνίδια έχουν αποδείξει την αξία τους με τον υψηλής ποιότητας σχεδιασμό τους που είναι εμπνευσμένος από τη φύση και τους ανθρώπους. Έτσι, ικανοποιούν τη φυσική περιέργεια των παιδιών και την επιθυμία τους για παιχνίδι.

Τα παιχνίδια κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Haba στην  πόλη Upper Franconian του Bad Rodach της Γερμανίας.

Γιατί να επιλέξεις τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Haba;

Καινοτομία

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Haba είναι σχεδιασμένα για να καλλιεργούν δεξιότητες ανάλογα με τη συγκεκριμένη ηλικία του παιδιού, να ενθαρρύνουν το παιχνίδι ρόλων και κυρίως να προσφέρουν διασκέδαση.

Ποικιλία παιχνιδιών

Τα παιδικά παιχνίδια της Haba διεγείρουν την αισθητηριακή αντίληψη των παιδιών και μεταδίδουν εμπειρίες ανάλογες με την ηλικία τους. Μαθαίνουν να κατανοούν τον κόσμο μέσω του παιχνιδιού. Εξαιρετικά χαρακτηριστικά των παιχνιδιών της είναι ο σχεδιασμός σε καθαρά σχήματα και χρώματα και η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Διευρύνουν τη φαντασία τους και διασκεδάζουν. Το μυστικό είναι ο έξυπνος συνδυασμός του υλικού και του προϊόντος. Πολλές φορές μάλιστα η έμπνευση είναι τα ίδια τα παιδιά και έτσι προκύπτουν ιδέες που γίνονται πράξη με τη μεγάλη εμπειρία της Haba.

Τα παιδιά δεν παίζουν για να μάθουν, αλλά μαθαίνουν μέσω του παιχνιδιού!

παιχνίδια haba

Εκπαιδευτικά οφέλη

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Haba προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά οφέλη στα παιδιά. Μαθαίνουν να ταξινομούν, να διακρίνουν τα σχήματα και τα χρώματα, να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με τις αριθμητικές πράξεις και να αναπτύξουν τη λεπτή τους κινητικότητα.

Ασφάλεια

Όλα τα παιχνίδια είναι υψηλής ποιότητας, άριστα σχεδιασμένα από ασφαλή υλικά για τα παιδιά σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους κανονισμούς και περνάνε από αυστηρούς ελέγχους.

Υλικά

Τα παιχνίδια είναι φτιαγμένα από οργανικά υλικά από βιώσιμες πηγές, όπως ξύλο από βιώσιμα δάση, υφάσματα, πλαστικά και χαρτόνι από ανανεώσιμες πηγές.

Ξύλο

ξύλα που φτιάχνονται τα παιχνίδια haba

Το ξύλο οξιάς και σημύδας προέρχεται από βιώσιμη δασοκομία. Έτσι, συμβάλλει στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας των δασών του πλανήτη μας και στη βελτίωση των βιώσιμων δασικών πρακτικών. Επίσης, χρησιμοποιείται κόντρα πλακέ από τη Φινλανδία και τη Ρωσία, αποκλειστικά από ελεγχόμενη καλλιέργεια.

Χρησιμοποιούνται φιλικές προς το περιβάλλον μέθοδοι επεξεργασίας και συνεχώς, αξιολογείται και ελαχιστοποιείται η χρήση πρώτων υλών, εκπομπών και όγκων αποβλήτων.

Χρώματα

Χρησιμοποιούντα χρώματα με βάση το νερό χωρίς τοξικά και διαλύτες χωρίς να υπάρχει φόβος, αν τα παιδιά βάλουν τα παιχνίδια στο στόμα τους.

Ύφασμα

Χρησιμοποιούνται διαφόρων ειδών υφάσματα: βαμβακερά, βελούδο, κοτλέ, απαλός πολυεστέρας, σουέτ, τσόχα.

Όλα τα παιχνίδια που έχουν υφάσματα ελέγχονται για βλαβερά συστατικά και συνθετικές βαφές από το State Trade Institute

Χαρτόνι

Είναι το κύριο υλικό που χρησιμοποείται στα επιτραπέζια,τις κάρτες και τα παζλ.

Οικολογικά παιχνίδια – Οικολογική συνείδηση

Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη διαχείριση των δασών είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Haba. Τα ξύλινα εκπαιδευτικά παιχνίδια φτιάχνονται μετά από βιώσιμη διαχείριση των δασών και για αυτό φέρουν το σήμα PEFC.

Αυτό σημαίνει ότι η χρήση των δασών και των δασικών εκτάσεων γίνεται με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο ποσοστό, ώστε να διατηρούν τη βιοποικιλότητα, την παραγωγικότητα, την ικανότητα αναπαραγωγής, τη ζωτικότητα και το δυναμικό τους. Έτσι, δεν βλάπτονται τα δέντρα και προστατεύεται το περιβάλλον ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση.

Ήδη από το 1999 η Haba ήταν η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία στη Γερμανία που πήρε πιστοποίηση DIN ISO 14001 για αυτό το λόγο.

Εφευρετικά βραβευμένα παιχνίδια

Η Haba για τα παιδιά είναι ο Εφευρέτης!

Κάθε χρόνο σχεδιάζει και κατασκευάζει παιχνίδια μοναδικά και πρωτότυπα σε συνεργασία με έμπειρους γραφίστες και σχεδιαστές

Πολλά από αυτά έχουν βραβευτεί με εθνικά και διεθνή βραβεία για την υψηλή τους ποιότητα, τον παιδικό σχεδιασμό, όπως τα βραβεία ‘Design Plus’, ‘German Wooden Toy Design Prize’, ‘Game of the Year’ και ‘German Games Prize’.

Ανακάλυψε τα!

Προβολή όλων των 15 αποτελεσμάτων

Η παραγγελία σας
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι
Συνεχίστε την περιήγηση
0