Επικοινωνία: 2311 260 260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 49,99€

Ο λογαριασμός μου
e-schooling.gr logo

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 49,99 €

Αρχική » Brands » Headu

Παιχνίδια Headu

headu παιχνίδια

Η ιταλική εταιρεία Headu είναι μία σειρά που στοχεύει στην ανάπτυξη των πολλαπλών ευφυϊών. Οι ιδρυτές της, Franco Lisciani και Gian Maurizio Basciano, σχεδιάζουν διασκεδαστικά και ποιοτικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, που είναι εμπνευσμένα από τη μέθοδο Μοντεσσόρι και τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης του Howard Gardner.

Howard Gardner

Καθηγητής Γνωστικών Λειτουργιών και Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ειδικός στην επιστήμη της μάθησης και της νευροψυχολογίας, ο Γκάρντνερ είναι διευθυντής του έργου Zero του Χάρβαρντ, ένα πειραματικό πρόγραμμα που μελετά τους μηχανισμούς μάθησης. Είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την έρευνά του σχετικά με τη νοημοσύνη και τη θεωρία πολλαπλών ευφυϊών και επίσης για την επικοινωνιακή του ικανότητα, έχοντας δημοσιεύσει πολλά δημοφιλή επιστημονικά, παιδαγωγικά και κοινωνιολογικά κείμενα.

Τα παιχνίδια της Heady βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν βασικές ικανότητες και είναι κατασκευασμένα από ελεγμένα και ανθεκτικά υλικά. Επιπλέον, συνεργάζονται με αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς, καθηγητές και ειδικούς σε θέματα παιδικής ανάπτυξης.

Γιατί να επιλέξεις τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Headu;

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Headu δίνουν τεράστια σημασία στο συνδυασμό παιχνιδιού και ανάπτυξης δεξιοτήτων με την υπογραφή ειδικών, καθώς και στη χρήση υλικών ελεγμένων και κατάλληλων για τα παιδιά.

Συνεργασία με ειδικούς

Το Ερευνητικό Κέντρο της Headu συνεργάζεται με αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς, καθηγητές και ειδικούς σε θέματα παιδικής ανάπτυξης. Αναπτύσσει καινοτόμα εκπαιδευτικά μέσα, που ενθαρρύνουν τα παιδιά να παίζουν, να μαθαίνουν και να αναπτύσσουν τη νοημοσύνη τους.

Υλικά και επεξεργασία

Δεδομένου ότι τα χέρια “μαθαίνουν”, τα παιδιά συμμετέχουν πληρέστερα, όταν η εμπειρία είναι απτική. Η Headu εξετάζει συνεχώς τα υλικά και χρησιμοποιεί μια ευρεία και υψηλής ποιότητας σειρά προϊόντων, όπως ξύλο, χαρτόνι, ύφασμα και πολλά άλλα. Τα εκπαιδευτικά της παιχνίδια έχουν αυθεντικές καλόγουστες εικονογραφήσεις και κατασκευάζονται στην Ιταλία με τη συμβολή συγγραφέων, σχεδιαστών και εικονογράφων από όλο τον κόσμο.

Ο παράγοντας του παιχνιδιού

Όταν τα παιδιά απολαμβάνουν μια δραστηριότητα, οι ιδρυτές της Headu γνωρίζουν ότι έχουν κάνει κάτι σωστό!

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Headu χρησιμοποιούν το παιχνίδι ως το βασικό μέσο ανάπτυξης  δεξιοτήτων. Το καθένα από αυτά αναπτύσσει μία διαφορετική δεξιότητα και το παιδί μαθαίνει χρησιμοποιώντας συνήθως μία από τις 8 ευφυΐες του εγκεφάλου.

Ο Ολλανδός ιστορικός Johan Huizinga  στο έργο του 1938 «Homo ludens» λέει ότι το παιχνίδι είναι ένστικτο, πολιτισμός, ύπαρξη! Αναδύεται πριν από την εκδήλωση του πολιτισμού. Είναι η πραγματική κινητήρια δύναμη της ανθρώπινης δραστηριότητας, της δύναμης από την οποία αναπτύσσεται ο πολιτισμός στις πολυάριθμες μορφές του. Το παιχνίδι είναι επομένως μια ουσιαστική διάσταση του ανθρώπου.

Εμπνευσμένα από τη μέθοδο Μοντεσσόρι

Η μέθοδος Μοντεσσόρι  αποτελεί βιωματική μάθηση. Κάνει τα παιδιά να αγαπούν τη μάθηση και όχι να τη βλέπουν σαν ένα βάρος και μία διαδικασία που ανυπομονούν να τελειώσει. Στην πραγματικότητα,  ο στόχος της είναι να δημιουργήσει παιδιά ώριμα και κοινωνικά με σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αυτονομία τους.

Μέσα από αυτοδιορθωτικό υλικό και μέσω της αφής και της χρήσης καθημερινών αντικειμένων τα παιδιά αποκτούν δεξιότητες που στη συνέχεια εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους. Μαθαίνουν να διορθώνουν και να αξιολογούν  τον εαυτό τους ενισχύοντας την κριτική τους ικανότητα και έτσι μαθαίνουν από τα λάθη τους και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους βλέποντας ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να κάνουν πράγματα μόνα τους χωρίς βοήθεια από ενήλικες ήδη από την προσχολική ηλικία.

Όπως έλεγε και η Μαρία Μοντεσσόρι «Βοήθησέ με να το κάνω μόνος μου!».

Γίνονται υπεύθυνα, ανεξάρτητα και ικανά να αντιμετωπίζουν δυσκολίες έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Και αυτό θέτει ένα ισχυρό θεμέλιο για την ανάπτυξη ικανών παιδιών.

Μάθε περισσότερα για τη μέθοδο Μοντεσσόρι

Θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Headu βασίζονται στη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης του Howard Gardner, καθηγητή και ειδικού στην επιστήμη της μάθησης και της νευροψυχολογίας. Είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την έρευνά του σχετικά με τη νοημοσύνη και τη θεωρία πολλαπλών ευφυϊών.

Σύμφωνα με τη θεωρία του «Δεν είναι ένας, αλλά πολλαπλοί τρόποι σκέψης που χρησιμοποιεί ένα άτομο από τη γέννησή του

Κάθε παιδί γεννιέται με ένα μοναδικό συνδυασμό ευφυϊών: η αναγνώρισή τους σε νεαρή ηλικία επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να προσελκύσει και να αναπτύξει τους καταλληλότερους τρόπους σκέψης για να οικοδομήσει τις διάφορες δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας, τα παιδιά χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό τους με διαφορετικούς τρόπους, σαν να αντλούν οδηγίες από διαφορετικά νοητικά κέντρα.

Ποιες είναι οι πολλαπλές ευφυΐες;

 

παιχνίδια headu-πολλαπλές ευφυϊες

 

Ανακάλυψε τις ευφυΐες

Προσωπική

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αμερικανός ψυχολόγος Howard Gardner αναφέρει δύο μορφές νοημοσύνης – ενδοπροσωπική και διαπροσωπική.

Η ενδοπροσωπική νοημοσύνη παρατηρείται σε άτομα που γνωρίζουν τις δικές τους συναισθηματικές καταστάσεις, συναισθήματα και κίνητρα. Τείνουν να είναι αποφασιστικοί στη λήψη αποφάσεων, είναι καλοί στην επίτευξη στόχων, αξιολογούν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους και, γενικότερα, μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη ζωή τους. Αποδεικτικά στοιχεία μιας τάσης για ενδοπροσωπική νοημοσύνη στα παιδιά είναι η δυνατότητα να τρώνε, να ντύνονται και να φροντίζουν την προσωπική υγιεινή τους ανεξάρτητα ή να διαβάζουν το μαθήματά τους χωρίς να χρειάζεται η υπενθύμιση ενός ενήλικα.

Η διαπροσωπική νοημοσύνη παρατηρείται σε ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα, τους φόβους, τις επιθυμίες και τις προθέσεις των ατόμων γύρω τους: αυτού του είδους τα άτομα λειτουργούν καλά σε μια ομάδα και είναι καλοί ηγέτες. Τα κοινωνικά παιδιά έχουν αυτή την τάση, εκείνα που αλληλεπιδρούν φυσιολογικά με ενήλικες και συνομηλίκους και που προτείνουν και οργανώνουν δραστηριότητες στο πλαίσιο μιας ομάδας.

Γλωσσική

Η γλωσσική νοημοσύνη είναι χαρακτηριστική στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν πλούσιο και ποικίλο λεξιλόγιο δημιουργικά, εκφράζοντας τι σκέψεις τους με σαφήνεια, όταν γράφουν και μιλούν. Μπορούν εύκολα να μάθουν νέες λέξεις, είναι εξαιρετικοί ακροατές, μπορούν να διακρίνουν γρήγορα μεταξύ διαφορετικών γλωσσικών φαινομένων και συνηθίζουν να σκέφτονται τις λειτουργίες της γλώσσας. Ορισμένα βρέφη δείχνουν αυτή την ικανότητα, όταν είναι μόλις ενός μηνός και, δεδομένου ότι η λεκτική γλώσσα είναι ένα σημαντικό μέσο επικοινωνίας, παίρνουν πολύ γρήγορα την αναγνώριση από τους ενήλικες.

Μουσική

Η μουσική νοημοσύνη φαίνεται στην ικανότητα των ανθρώπων να «αναγνωρίζουν με το αυτί τους» τον τόνο των ήχων, τις αρμονικές δομές και τις αλλαγές στον τόνο και τον ρυθμό και να αναπαράγουν ή να εφευρίσκουν ρυθμούς. Η μουσική είναι σημαντική για τους ανθρώπους με αυτή τη νοημοσύνη, δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό, γι ‘αυτό γίνεται ένα ζωτικό κομμάτι της καθημερινής τους ζωής! Τα παιδιά με μουσική νοημοσύνη δείχνουν ένα φυσικό ταλέντο για ένα ή περισσότερα μουσικά όργανα και για τραγούδια από νεαρή ηλικία.

Σωματική – κιναισθητική

Η σωματική-κιναισθητική νοημοσύνη ανήκει τόσο στους γυμναστές και στους χορευτές όσο και στους ποδοσφαιριστές και τους ηθοποιούς, για να μην αναφέρουμε τους χρυσοχόους και τους τεχνίτες. Με άλλα λόγια, είναι η ικανότητα να ελέγχει και να συντονίζει κανείς τις κινήσεις του, να διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χειρονομιών και μιμητισμό και καλή δεξιοτεχνία. Γενικότερα, είναι η νοημοσύνη των ανθρώπων με καλό σωματικό έλεγχο: μπορεί να παρατηρηθεί σε παιδιά με καλή ισορροπία και συντονισμό σώματος, που δείχνουν ταλέντο για χειροκίνητα καθήκοντα, χρησιμοποιούν καλή λεκτική γλώσσα και έχουν την ικανότητα για αθλήματα.

Χωρική

Οι άνθρωποι που έχουν ισχυρή οπτική-χωρική νοημοσύνη αντιλαμβάνονται και εύκολα θυμούνται τόσο απλά όσο και σύνθετα σχήματα, θυμούνται τα εξωτερικά χαρακτηριστικά αντικειμένων και έχουν μια καλή αίσθηση του χωροταξικού προσανατολισμού. Επιπλέον, καλή οπτική-χωρική νοημοσύνη παρατηρείται σε εκείνους που μπορούν να απεικονίσουν πνευματικά αντικείμενα και καταστάσεις χωρίς κανένα οπτικό ερέθισμα. Αυτή η νοημοσύνη είναι αναγνωρίσιμη στα παιδιά που έχουν καλή μνήμη για λεπτομέρειες, που μπορούν να δημιουργήσουν εικαστικές συνθέσεις και να εγκλιματιστούν εύκολα σε νέες καταστάσεις.

Λογική μαθηματική

Η λογική-μαθηματική νοημοσύνη κυριαρχεί σε άτομα που μπορούν να εκτελούν γρήγορα υπολογισμούς και να επιλύουν προβλήματα, χρησιμοποιώντας επαγωγική και αφαιρετική λογική. Είναι χαρακτηριστικό στους ανθρώπους που έχουν καλές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, να μπορούν να οργανώνουν τον κόσμο σε σχηματική μορφή, να σκέφτονται αφηρημένες ιδέες και να είναι σε θέση να γενικεύουν τις έννοιες. Τα παιδιά που είναι ικανά στην εκτέλεση διανοητικών υπολογισμών, μπορούν να ταξινομήσουν αντικείμενα, να δουν τις σχέσεις μεταξύ των πραγμάτων και να εκφράζονται συνοπτικά, έχουν ανεπτυγμένη λογική-μαθηματική νοημοσύνη.

Φυσιοκρατική

Η φυσιοκρατική νοημοσύνη είναι μια ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για τη φύση, το περιβάλλον και τους ζωντανούς οργανισμούς. Αυτή η ευαισθητοποίηση έχει ως αποτέλεσμα την αναγνώριση και ταξινόμηση των πολλών ειδών ζώων-φυτών κ.λπ. στον κόσμο γύρω μας. Οι επιστήμονες έχουν αυτό το είδος νοημοσύνης, αλλά και μερικά μέλη πρωτόγονων φυλών που μπορούν να διακρίνουν πολλαπλές πτυχές και χαρακτηριστικά του φυσικού κόσμου. Τα παιδιά με αυτό το είδος νοημοσύνης δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τα φυσικά φαινόμενα, τα ζώα και τα φυτά.

Μάθε περισσότερα για τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης του Ηoward Gardner.

Σύμφωνα με τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είσαι έξυπνος.  Το κάθε παιδί μαθαίνει με το δικό του ρυθμό και με βάση τις δικές του δυνατότητες. Τα 8 είδη ευφυΐας χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και τείνουν να αλληλοσυμπληρώνονται.

Το δικό σου παιδί ποιο είδος νοημοσύνης έχει σε μεγαλύτερο βαθμό;

Ανακάλυψέ το μέσα από τα ποιοτικά εκπαιδευτικά παιχνίδια της Headu!

Ανακάλυψε τα!

Προβολή όλων των 8 αποτελεσμάτων

Η παραγγελία σας
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι
Συνεχίστε την περιήγηση
0