Επικοινωνία: 2311 260 260

Αποστολές σε όλη την Ελλάδα 

Αποστολές σε όλη την Ευρώπη με DHL

e-schooling.gr logo

Μεταφορικά 2 ευρώ έως 2 κιλά!
Σε όλη την Ελλάδα!

Επιτραπέζια παιχνίδια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια βοηθούν στην ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων. Εκτός από το να απομακρύνουν τα παιδιά από τις οθόνες, τα επιτραπέζια παιχνίδια εμπλέκουν μια σειρά από κοινωνικές δεξιότητες, όπως η συνεργασία, η στροφή και άλλες φιλο κοινωνικές συμπεριφορές.

Έρευνα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας  διαπίστωσε ότι τόσο τα ανταγωνιστικά όσο και τα συνεργατικά επιτραπέζια παιχνίδια και τα παιχνίδια με κάρτες αύξησαν τις κοινωνικές συμπεριφορές όπως το να μοιράζεσαι και να επαινείς ή να βοηθάς άλλους

Μπορούν να βελτιώσουν τη γνωστική λειτουργία. Το παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της γνώσης αριθμών, των αριθμητικών δεξιοτήτων και στην ανάπτυξη αφηρημένων αριθμητικών εννοιών.  Επίσης, παιχνίδια που απαιτούν αυθόρμητη ομιλία, ανάγνωση ή γραφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για τη συνεχή ανάπτυξη της γλώσσας. Τα επιτραπέζια παιχνίδια απαιτούν επίσης τη χρήση μετωπικών λειτουργιών του εγκεφάλου, όπως ο προγραμματισμός, η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων και η αναστολή των απαντήσεων.

Επιτρέπουν χρόνο μακριά από οθόνες. Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του υπερβολικού χρόνου οθόνης στην ανάπτυξη του παιδιού τους. Η διάρθρωση των οικογενειακών δραστηριοτήτων μακριά από οθόνες μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης του παιδιού, στην ποιότητα του ύπνου και στην ενίσχυση των συναισθημάτων σύνδεσης μεταξύ των μελών της οικογένειας

Μπορεί να βελτιώσουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη ΔΕΠΥ. Τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) έχουν συχνά διαφορές στη λειτουργία στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου, το οποίο παίζει ρόλο στη ρύθμιση της προσοχής, της συμπεριφοράς και των συναισθημάτων. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση παιχνιδιών αφηρημένης στρατηγικής όπως το Chess ή το Go για τη βελτίωση της προσοχής σε παιδιά με ΔΕΠΥ ενεργοποιώντας αυτήν την μετωπική περιοχή του εγκεφάλου.

Οι επιλογές σου0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!