Επικοινωνία: 2311 260 260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

Ο λογαριασμός μου
e-schooling.gr logo

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

Πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε ένα βιβλίο ή ένα σημαντικό άρθρο περιοδικού; Μήπως οι καθημερινές σας συνήθειες ανάγνωσης επικεντρώνονται σε tweets ή ενημερώσεις στο Facebook ; Εάν είστε ένας από τους αμέτρητους ανθρώπους που δεν έχουν τη συνήθεια να διαβάζουν τακτικά, μάθετε ότι ανάγνωση έχει σημαντικό αριθμό πλεονεκτημάτων και εδώ είναι 10 λόγοι που εξηγούν γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία κάθε μέρα.

Γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία κάθε μέρα

Ψυχική διέγερση

Μελέτες έχουν δείξει ότι η παραμονή σε ψυχική διέγερση μπορεί να επιβραδύνει την πρόοδο (ή πιθανώς ακόμη και να αποτρέψει) την νόσο του Αλτσχάιμερ και την Άνοια, καθώς το να διατηρείτε τον εγκέφαλό σας ενεργό, τον εμποδίζει να χάσει δύναμη. Όπως και κάθε άλλος μυς στο σώμα, ο εγκέφαλος απαιτεί άσκηση για να διατηρηθεί ισχυρός και υγιής. Το να φτιάχνεις παζλ και να παίζεις παιχνίδια, όπως το σκάκι ή να λύνεις Sudoku, έχει επίσης αποδειχθεί χρήσιμo για τη γνωστική διέγερση.

Μείωση του στρες

Ανεξάρτητα από το πόσο άγχος έχετε στη δουλειά, στις προσωπικές σας σχέσεις ή αμέτρητα άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινή ζωή, όλα αρχίζουν «να ξεχνιούνται», όταν «ταξιδεύετε» σε μια υπέροχη ιστορία. Ένα καλογραμμένο βιβλίο θα σας μεταφέρει σε άλλους κόσμους, θα σας αποσπάσει την προσοχή, αφήνοντας τις εντάσεις να απομακρυνθούν και θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε.

Γνώσεις

Όλα όσα διαβάζετε γεμίζουν το μυαλό σας με νέες πληροφορίες και δεν ξέρετε πότε μπορεί κάποια από αυτές να σας φανεί χρήσιμη κάποια στιγμή. Όσο περισσότερες γνώσεις έχετε, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι είστε για να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε πρόκληση θα αντιμετωπίσετε στο μέλλον. Επιπλέον, λίγη τροφή για σκέψη: αν βρεθείτε ποτέ σε δύσκολες περιστάσεις, να θυμάστε ότι παρόλο που μπορεί να χάσετε οτιδήποτε άλλο – τη δουλειά σας, τα υπάρχοντά σας, τα χρήματά σας, ακόμη και την υγεία σας – η γνώση δεν μπορεί ποτέ «να φύγει» από εσάς.

Εμπλουτισμός λεξιλογίου

Όσο περισσότερο διαβάζετε, σε τόσο περισσότερες λέξεις εκτίθεστε και αναπόφευκτα θα μπουν στο καθημερινό σας λεξιλόγιο. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα σε κάθε επάγγελμα, και το να γνωρίζεις ότι μπορείς να μιλάς σε ανώτερους με αυτοπεποίθηση μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στην αυτοεκτίμησή σου. Η ανάγνωση βιβλίων είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την εκμάθηση νέων γλωσσών, καθώς οι μη ιθαγενείς ομιλητές αποκτούν έκθεση σε λέξεις που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο, οι οποίες θα βελτιώσουν τη δική τους ευχέρεια ομιλίας και γραφής.

Καλύτερες δεξιότητες γραφής

Αυτό συμβαδίζει με τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου σας: Όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, αυτό έχει επίδραση και στον δικό σας τρόπο γραφής, καθώς  η παρατήρηση του ρυθμού, της ρευστότητας και του στυλ γραφής άλλων συγγραφέων θα επηρεάζει πάντοτε το δικό σας έργο. Με τον ίδιο τρόπο που οι μουσικοί επηρεάζουν ο ένας τον άλλο και οι ζωγράφοι χρησιμοποιούν τεχνικές που έχουν καθιερωθεί από προηγούμενους δασκάλους, έτσι οι συγγραφείς μαθαίνουν πώς να δημιουργούν πεζογραφία διαβάζοντας τα έργα άλλων.

Βελτίωση μνήμης

Όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, πρέπει να θυμάστε μια ποικιλία από χαρακτήρες, το φόντο, τις φιλοδοξίες, την ιστορία και τις αποχρώσεις τους, καθώς και την πλοκή που υπάρχει σε κάθε ιστορία. Κάθε νέα μνήμη που εσείς δημιουργείτε, αυτόματα δημιουργεί νέες εγκεφαλικές οδούς και ενισχύει τις υπάρχουσες, κάτι που βοηθά στη βραχυπρόθεσμη ανάκληση μνήμης καθώς και στη σταθεροποίηση της διάθεσης.

Ισχυρότερες δεξιότητες αναλυτικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων

Έχετε διαβάσει ποτέ ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα μυστηρίου και καταφέρατε να λύσετε το μυστήριο πριν τελειώσετε το βιβλίο; Εάν ναι, θα μπορούσατε μα χρησιμοποιήσετε αυτή την ικανότητα για την επίλυση δύσκολων καταστάσεων σε προσωπικό ή εργασιακό επίπεδο.

Βελτιωμένη εστίαση και συγκέντρωση

Στον κόσμο μας που κατακλύζεται από το Διαδίκτυο, εφιστάται η προσοχή μας σε ένα εκατομμύριο διαφορετικές κατευθύνσεις ταυτόχρονα καθώς κάνουμε πολλές εργασίες καθημερινά. Σε ένα μόνο διάστημα 5 λεπτών, ο μέσος άνθρωπος θα διαιρέσει το χρόνο του μεταξύ εργασίας, ελέγχου email, συνομιλίας με μερικά άτομα (μέσω chat, skype, messenger κ.λπ.), παρακολουθώντας το twitter, παρακολουθώντας το smartphone του, και αλληλεπιδρώντας με συναδέλφους ή άλλα πρόσωπα της οικογένειας. Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς τύπου διάσπασης προσοχής (ADD) προκαλεί αύξηση των επιπέδων άγχους και μειώνει την παραγωγικότητά σας.

Όμως, όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, όλη η προσοχή σας επικεντρώνεται σε μία ιστορία – ο υπόλοιπος κόσμος απλώς “δεν υπάρχει” και μπορείτε να βυθιστείτε σε κάθε λεπτομέρεια. Δοκιμάστε να διαβάσετε για 15-20 λεπτά πριν από τη δουλειά ή πριν ξυπνήσετε τα παιδιά για το σχολείο και θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο συγκεντρωμένοι και ήρεμοι θα είστε την υπόλοιπη μέρα.

Ηρεμία και μείωση αρτηριακής πίεσης

Εκτός από τη χαλάρωση που συνοδεύει την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, είναι πιθανό το θέμα που διαβάζετε να επιφέρει τεράστια εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Η ανάγνωση κειμένων μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να δημιουργήσει μια τεράστια αίσθηση ηρεμίας, ενώ η ανάγνωση βιβλίων αυτοβοήθειας έχει αποδειχθεί ότι βοηθά άτομα που πάσχουν από ορισμένες διαταραχές της διάθεσης και ήπιες ψυχικές ασθένειες.

Ψυχαγωγία

Δεν πρέπει να παραλείψουμε φυσικά την ευχαρίστηση και την ψυχαγωγία που προσφέρει ένα βιβλίο. Για κάθε τύπο ανθρώπου, υπάρχει το κατάλληλο είδος βιβλίου για να διαβάσει. Είτε οι προτιμήσεις σας βρίσκονται στη λογοτεχνία, την ποίηση, τα περιοδικά μόδας, τις βιογραφίες, τα θρησκευτικά κείμενα, τα βιβλία αυτοβοήθειας  ή η αισθηματική λογοτεχνία, υπάρχει κάτι εκεί έξω που σίγουρα θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον.

Και μην ξεχνάτε ότι αν έχετε παιδιά, που σας βλέπουν να διαβάζετε εσείς οι ίδιοι, θα σας μιμηθούν και θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.

Γι’ αυτό, λοιπόν, αφήστε το κινητό και τον υπολογιστή σας για λίγο, ανοίξτε ένα βιβλίο και αναπληρώστε την ψυχή σας.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει να διαβάσεις:

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0