Επικοινωνία: 2311 260 260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

Ο λογαριασμός μου
e-schooling.gr logo

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

Αν μπείτε σε μια τάξη Montessori, θα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα υλικά είναι ξύλινα. Ομοίως, σχεδόν όλα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για μωρά και νήπια σε περιβάλλον σπιτιού Μοντεσσόρι είναι ξύλινα. Γιατί τα παιχνίδια Μοντεσσόρι είναι ξύλινα; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό-μεταξύ άλλων αναπτυξιακοί, αισθητικοί, περιβαλλοντικοί και σχετικοί με την υγεία.

Γιατί τα παιχνίδια Μοντεσσόρι είναι ξύλινα;

 

Τα ξύλινα παιχνίδια προωθούν την αισθητηριακή εξερεύνηση

 

Το ξύλο περιέχει πολύτιμες πληροφορίες για το μικρό σας παιδί. Θερμαίνεται στο άγγιγμα και ψύχεται στον αέρα – σε αντίθεση με το πλαστικό – το οποίο παραμένει περίπου στην ίδια θερμοκρασία. Η αίσθηση και το βάρος αλλάζουν επίσης καθώς αλλάζει το μέγεθος του αντικειμένου, λόγω της πυκνότητάς του. Έτσι, το μικρό σας θα βιώσει αυτήν την αλλαγή στην προοπτική και τη διάσταση με απτικό τρόπο καθώς εξερευνά παιχνίδια διαφορετικού σχήματος και μεγέθους. Στο παιχνίδι με ξύλινα παιχνίδια δίνεται μεγάλη σημασία στις αισθήσεις και αυτές οι πληροφορίες θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή τους εμπειρία καθώς εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους.

 

Τα ξύλινα παιχνίδια είναι όμορφα

 

Ακόμα και όταν είναι βαμμένα, η υφή του ξύλου προσθέτει βάθος και απόχρωση στο χρώμα με τρόπο που το χρωματιστό πλαστικό δεν το κάνει. Η Δρ Μαρία Μοντεσσόρι πίστευε στο να δίνει στα μικρά παιδιά όμορφα παιχνίδια. Επειδή τα παιδιά διαμορφώνουν τον εαυτό τους μόνα τους και έχουν μυαλό που απορροφά σαν σφουγγάρι όλες τις πληροφορίες  χωρίς φίλτρο, θα ενισχύσουν  τη νοημοσύνη και την οπτική τους για οτιδήποτε τα περιβάλλει. Πραγματικά όμορφα παιχνίδια θα ενισχύσουν αυτήν την αναπτυξιακή εμπειρία. Το ξύλο είναι πανέμορφο με έναν τρόπο που τα τεχνητά/πλαστικά υλικά δεν θα είναι ποτέ, και δίνοντας στο μικρό σας αυτή την ομορφιά, «τρέφετε» το νεαρό μυαλό τους με τα καλύτερα υλικά.

 

Τα ξύλινα παιχνίδια προέρχονται απευθείας από φυσικά υλικά

 

Βάζουν το μωρό σας σε επαφή με τον φυσικό τους κόσμο, ο οποίος είναι διαρκής και πάντα επίκαιρος. Συνδέοντάς τα με το περιβάλλον τους με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνετε τη σύνδεση με τις ιδιότητες της γης. Ενώ είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την κοινωνία και όλα τα θαύματα που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι, είναι επίσης ύψιστης σημασίας να συνδέονται τα παιδιά με τον φυσικό τους κόσμο. Έτσι θα ενισχυθεί η δημιουργικότητά τους.

 

Τα ξύλινα παιχνίδια είναι πολύ ανθεκτικά

 

Αντέχουν για χρόνια, ακόμη και γενιές! Το πρόγραμμα σπουδών Montessori είναι κλασικό και διαρκές – και προορίζεται επίσης για επανάληψη και βαθιά εξερεύνηση. Είναι σημαντικό και απαραίτητο τα παιχνίδια να μπορούν να αντέξουν σε πολύ παιχνίδι. Είναι πιθανό να διαρκέσουν για πολλά χρόνια και χρήση από πολλά παιδιά χωρίς να διαλυθούν ή να σπάσουν.

 

Τα ξύλινα παιχνίδια είναι καλύτερα για το περιβάλλον

 

Ένας λόγος το γιατί τα παιχνίδια Μοντεσσόρι είναι ξύλινα είναι γιατί η ίδια η Μαρία Μοντεσσόρι είχε βαθύ σεβασμό για τη γη. Τα υλικά που επέλεξε για το πρόγραμμα σπουδών της για όλες τις ηλικίες των παιδιών αντικατοπτρίζουν αυτό το συναίσθημα. Επειδή το ξύλο είναι πιο ανθεκτικό, μπορεί να παράγει μια συνολικά μικρότερη αρνητική επίδραση στο περιβάλλον, απλώς και μόνο επειδή προορίζεται να διαρκέσει περισσότερο και όταν ένα ξύλινο παιχνίδι τελικά χαλάσει μετά από πολύ καιρό, τότε θα βιοδιασπαστεί. Επιπλέον, οι εταιρείες μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιούν ξύλο που παράγεται με αειφόρο τρόπο, προκειμένου να μειωθεί η συνολική αρνητική επίδραση στο περιβάλλον.

Βρες: παιδικά βιβλία που θα μάθουν στο παιδί τη τεράστια σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος

 

Το ξύλο είναι μια φυσική ουσία που δεν προκαλεί προβλήματα υγείας

 

Πλέον οι περισσότερες εταιρείες ξύλινων παιχνιδιών  κατασκευάζουν παιχνίδια από φυσικό ξύλο που ακόμη και το βερνίκι που χρησιμοποιείται είναι με βάση το νερό και μη τοξικό, έτσι ώστε να έχει ουδέτερο αντίκτυπο στην υγεία του μωρού σας. Επιπλέον, όταν τα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα από πολύ σκληρό ξύλο, είναι απίθανο να σπάσουν ή να σπάσουν. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό σας μπορεί να παίξει χωρίς να ανησυχεί για τραυματισμό. Η Δρ Montessori πίστευε ότι το μωρό σας θα πρέπει να είναι σε θέση να εξερευνήσει τα παιχνίδια του με όλες του τις αισθήσεις. Και έχοντας απολύτως ασφαλή παιχνίδια εξασφαλίζει ότι μπορούν να παίξουν χωρίς επιφύλαξη.

Τα ξύλινα παιχνίδια είναι το καλύτερο είδος παιχνιδιών που μπορείτε να αγοράσετε για το μικρό σας μωρό. Είναι όμορφα, φυσικά και υγιή για το μωρό σας και το περιβάλλον.

πηγή: montikids.com

Μπορείς εδώ να δεις ξύλινα παιχνίδια Μοντεσσόρι

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0