Επικοινωνία: 2311 260 260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

Ο λογαριασμός μου
e-schooling.gr logo

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

Όταν ένα παιδί έχει διαγνωσθεί με διάσπαση προσοχής, είναι λογικό οι γονείς να ανησυχούν και να θέλουν να το βοηθήσουν για να βελτιώσει την καθημερινότητά του. Ένας πολύ καλός τρόπος είναι τα παιχνίδια για παιδιά με διάσπαση προσοχής.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά όταν αντιμετωπίζουν κάποια δυσλειτουργία είτε αφορά στο συντονισμό και τις κινητικές δεξιότητες (λεπτή κινητικότητα ή αδρή κινητικότητα) είτε αφορά δυσκολίες στην ομιλία ή στη συμπεριφορά τους και την ομαλή ένταξη τους στο σύνολο, ο πιο καλός και αποδοτικός τρόπος για να βελτιωθούν και να νιώσουν αυτοπεποίθηση είναι μέσα από το παιχνίδι.

Τα παιδιά με διάσπαση προσοχής δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν για κάποια ώρα σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, αφαιρούνται συχνά και γενικά είναι απρόσεκτα.

Συχνά κάνουν λάθη απροσεξίας στο σχολείο,  ξεχνάνε πράγματα και δε μπορούν να οργανώσουν ούτε τη σχολική τους τσάντα.

Πολλές φορές μπορεί να τους μιλάει κάποιος, αλλά ενώ τον κοιτάνε, δεν προσέχουν τι τους λέει, αλλά ονειροπολούν.

Δυσκολεύονται να ακολουθήσουν οδηγίες και να κάνουν κάποιες εργασίες.

Επίσης, λόγω της  χαμηλής τους αυτοπεποίθησης, δυσκολεύονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να φτάσουν στην επίλυση ενός προβλήματος σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής τους.

Όλα αυτά τα συμπτώματα, μειώνουν την αυτοπεποίθησή τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απογοητεύονται, όταν βλέπουν ότι δε μπορούν να τα καταφέρουν στον ίδιο βαθμό από άλλα παιδιά της ηλικίας τους, με αποτέλεσμα να παραιτούνται και να κλείνονται στον εαυτό τους.

Παιχνίδια για παιδιά με διάσπαση προσοχής

Ειδικοί παιδαγωγοί και γονείς έχουν δει τεράστια βελτίωση στα συμπτώματα των παιδιών με διάσπαση προσοχής, όταν η παρέμβαση γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού.

Τα πιο κατάλληλα παιχνίδια για παιδιά που δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν είναι τα παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας, που βοηθούν τα παιδιά να εξασκήσουν την ικανότητα της μνήμης τους και να γίνουν πιο προσεκτικά και παρατηρητικά.

Όσο περισσότερο παίζουν με τέτοιου είδους παιχνίδια, τόσο πιο πολύ θα τα καταφέρνουν να συγκεντρωθούν . Και όσο πιο πολύ τα καταφέρνουν, τόσο πιο πολύ θα ανακτούν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Κάτι τέτοιο θα τα βοηθήσει όχι μόνο στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στην καθημερινότητά τους, καθώς θα σταματήσουν να νιώθουν μειονεκτικά και θα αρχίσουν να πιστεύουν περισσότερο στον εαυτό τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις, που θα συναντήσουν κατά την ενηλικίωσή τους.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, υπάρχουν εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά με διάσπαση προσοχής που έχουν μελετηθεί από ειδικούς και έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να πετύχουν έναν και μόνο στόχο. Να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν τις δεξιότητες στις οποίες υστερούν.

Μάθε περισσότερα για τα εκπαιδευτικά Brainbox που είναι ιδανικά για παιδιά που έχουν διάσπαση προσοχής.

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0