Επικοινωνία: 2311 260 260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 49,99€

Ο λογαριασμός μου
e-schooling.gr logo

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 49,99 €

Σίγουρα υπάρχουν πολλά παιχνίδια, αλλά πολλές φορές τα παιδιά βαριούνται εύκολα με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται με αυτά παρά μόνο τις πρώτες μέρες που θα τα πιάσουν στα χέρια τους. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτης σχολικής ηλικίας, που αναζητούν συνέχεια να ανακαλύψουν νέα πράγματα και νέες εμπειρίες. Για αυτό το λόγο ψάξαμε και βρήκαμε πρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά 3-7 ετών, που θα τραβήξουν την προσοχή τους και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τους για πολύ καιρό!

Πρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά 3-7 ετών

Το καλό παιχνίδι για τα παιδιά είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, εξάσκησης δεξιοτήτων και βελτίωσης σε πολλούς τομείς. Στόχος των παρακάτω παιχνιδιών είναι να κάνουν τα παιδιά να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά, μαθαίνοντας ταυτόχρονα διάφορα πράγματα με πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον τρόπο!

Φυσικά, παίζει ρόλο και ποια είναι τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού. Άλλο λατρεύει να φτιάχνει παζλ, άλλο να κάνει πράγματα με τα χέρια του και άλλο να διασκεδάζει μαθαίνοντας τα πρώτα γράμματα και μαθηματικές έννοιες.

Πρωτότυπα παιχνίδια εκμάθησης πρώτης ανάγνωσης, προγραφής και προμαθηματικών

Ένα από τα πιο πρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά 3-7 ετών, που μπορούν να απασχολήσουν δημιουργικά όλα τα παιδιά της οικογένειας, ακόμα και τους μεγάλους, είναι το μαγνητικό σετ «Παίζω με τις λέξεις και μαθαίνω τα γράμματα».

μαγνητικό σετ παίζω με τις λέξεις και μαθαίνω τα γράμματα

Στην ίδια φιλοσοφία κινείται και το “Εργαστήρι γραφής- Μοντεσσόρι” που βοηθάει τα παιδιά στην προανάγνωση και την προγραφή.

εργαστήρι γραφής μοντεσσόρι κάρτες με γράμματα

Επίσης, ο “Βασιλιάς της αριθμητικής”  είναι ένα παιχνίδι με 7 διαφορετικές ιδέες για παιχνίδια μαθηματικών με αριθμούς από το 1 έως το 20!

εκπαιδευτικό επιτραπέζιο -- ο βασιλιάς της αριθμητικης

Τέλος, τα παιδιά 3-7 ετών με τα ξύλινα μαθηματικά τουβλάκια μπορούν να εξοικειωθούν στα κλάσματα με έναν τελείως διαφορετικό και παραστατικό τρόπο.

Πρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά 3-7 ετών – παζλ

Από τα πιο πρωτότυπα παζλ που έχουμε δει είναι αυτά που έχουν ως στόχο να μάθουν στα παιδιά τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και συμπεριφορά.

Το Giant Town – Πόλη και το Giant Railway –Σιδηρόδρομος είναι δύο παζλ δαπέδου με τεράστια κομμάτια που μπορούν να ενωθούν και μεταξύ τους φτιάχνοντας διάφορες διαδρομές με σήματα κυκλοφορίας και οχήματα δίνοντας μία απίστευτα πρωτότυπη εμπειρία στα παιδιά σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.

πρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά 3-7 ετών-giant townΠρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά 3-7 ετών με κορδόνια

Μία άλλη κατηγορία πρωτότυπων παιχνιδιών που χρησιμοποιείται πάρα πολύ και από πολλούς παιδικούς σταθμούς ή ακόμα και ειδικούς παιδαγωγούς είναι τα παιχνίδια που εξασκούν τις κινήσεις του καρπού και των δακτύλων. Η εξάσκηση αυτή βοηθάει αργότερα στο κατά πόσο είναι έτοιμο ένα παιδί να προχωρήσει στην εκμάθηση γραφής στο δημοτικό σχολείο.

παιχνίδια λεπτής κινητικότητας με κορδόνι Fb

Πρόκειται για παιχνίδια που το παιδί καλείται να περάσει κορδόνια μέσα από διάφορα αντικείμενα με πολύ προσοχή ή να ντύσει ζωάκια και να ξεκλειδώσει κλειδαριές, ενέργειες δηλαδή της καθημερινότητάς του.

Δες όλα τα παιχνίδια λεπτής κινητικότητας με κορδόνι εδώ.

Πρωτότυπα παιχνίδια κατασκευών με πραγματικά κεραμικά τουβλάκια

Αυτά που με έχουν ενθουσιάσει περισσότερο από όλα είναι τα σετ από κεραμικά τουβλάκια, τσιμέντο και μυστρί! Δεν υπάρχει παιδί που να τα είδε και να μην ξετρελάθηκε!

Μπορεί να φτιάξει όποια κατασκευή θέλει, από μολυβοθήκη και κάστρο μέχρι στάβλο και ανεμόμυλο και από εκκλησία και νερόμυλο μέχρι και ολόκληρο σπίτι!

πρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά 3-7 ετών-κάστρο μολυβοθήκη

Το καλό με αυτά είναι ότι η κατασκευή μπορεί να διαλυθεί εύκολα μέσα σε νερό και να ξαναφτιαχτεί άπειρες φορές! Δεν τελειώνει ποτέ! Συμπληρώνουμε τσιμέντο και συνεχίζουμε μικροί και μεγάλοι!

 

Δες εδώ όλα τα πρωτότυπα παιχνίδια με κεραμικά τουβλάκια.

Πρωτότυπα παιχνίδια για το διάστημα

Για τους λάτρεις του διαστήματος και των πλανητών δε θα μπορούσα να μην αναφέρω το πρωτότυπο παιχνίδι «Ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα» που είναι επιτραπέζιο με σβούρες-πλανήτες και μπορεί το παιδί να κάνει προσομοίωση της πτήσης ενός διαστημόπλοιου και των κινήσεων των πλανητών στο διάστημα.

Πρωτότυπα ξύλινα τουβλάκια

Για τα παιδιά που λατρεύουν τα τουβλάκια, δε θα μπορούσα να μην αναφέρω τα ξύλινα δημιουργικά τουβλάκια πλακέ με τα οποία μπορούν να γίνουν απίστευτες κατασκευές!

 

Παιχνίδια ποιοτικά, παιχνίδια διαχρονικά, πρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά 3-7 ετών, που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον τους και θα τους χαρίσουν μαγικές ώρες δημιουργίας, μάθησης και διασκέδασης!

Τι καλύτερο για ένα παιδί;

Μπορείς επίσης να βρεις:

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά 3 ετών

Παιχνίδια για παιδιά με διάσπαση προσοχής

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία προσχολικής ηλικίας

 

 

Η παραγγελία σας
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι
Συνεχίστε την περιήγηση
0