Επικοινωνία: 2311 260 260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 69,99€

Ο λογαριασμός μου
e-schooling.gr logo

Αν δεν βρεις αυτό που ψάχνεις κάλεσέ μας στο:2311260260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 69,99€

Αν δεν βρεις αυτό που ψάχνεις κάλεσέ μας στο:2311260260

Η οικογένεια θα αποκτήσει ένα νέο μέλος και το πρώτο παιδί δεν θα είναι πια μόνο του! Μεγάλη ανησυχία για όλες τις μέλλουσες μητέρες είναι το πώς θα προετοιμάσουν το παιδί τους για το αδερφάκι του. Συνήθως η διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα αδέρφια είναι 2-4 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξηγήσετε σε ένα νήπιο ότι θα έρθει ένα αδερφάκι στο σπίτι και ότι η καθημερινότητα θα είναι λιγάκι διαφορετική.

Πώς να προετοιμάσω το παιδί μου για το αδερφάκι του

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και άλλα που δεν πρέπει να κάνετε για να μπορεί να υπάρχει ισορροπία και αρμονία πάνω σε αυτό το θέμα.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε

Προσπαθήστε να μην αλλάξετε τίποτα στην καθημερινότητα του πρώτου παιδιού, γιατί μπορεί να το ερμηνεύσει αρνητικά. Θα θεωρεί ότι ήρθε το νέο μωρό και άλλαξαν οι συνήθειές του. Άρα θα το θεωρήσει υπεύθυνο για αυτό και δημιουργηθεί ζήλια.

Μην προβείτε σε αλλαγές, όπως κόψιμο πάνας ή πιπίλας στο πρώτο παιδάκι ή πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό, γιατί οι αλλαγές θα του έρθουν μαζεμένες. Δε θα μπορεί να τα διαχειριστεί όλα μαζί και θα υπάρξουν πισωγυρίσματα, άρνηση και αντιδράσεις.

Όσο γίνεται να μην συζητάτε συνέχεια για τον ερχομό του νέου μωρού, γιατί θα νιώθει ότι το παραμελείτε και δεν ασχολείστε καθόλου μαζί του, ακόμη και αν αυτό δε συμβαίνει στην πραγματικότητα και έχει όλη σας την προσοχή. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας ΔΕΝ θέλουν να μοιραστούν τη μαμά με τίποτα και κανέναν.

Τι μπορείτε να κάνετε

Αρχικά, το πότε θα ανακοινώσετε τον ερχομό του μωρού εξαρτάται από εσάς. Άλλοι γονείς το ανακοινώνουν μόλις το μάθουν και οι ίδιοι και άλλοι το αφήνουν για αργότερα, όταν θα είναι πιο σίγουροι για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης, ειδικά αν η μητέρα είχε κάποια αρνητική εμπειρία σε προηγούμενη εγκυμοσύνη.

ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΩΡΟ

Η Λένα είναι πέντε ετών και ο Θωμάς τριών. Η μαμά τους, η κυρία Ψωμάκη, θα κάνει σύντομα ένα μωρό. Οι εννέα τίτλοι της σειράς «Μαθαίνοντας ανάγνωση-Πρώτες εμπειρίες» εισάγουν τα παιδιά, με διασκεδαστικό τρόπο, σε καταστάσεις που ενδέχεται να βρεθούν για πρώτη φορά.

Το πρώτο παιδί θα αρχίσει να κάνει ερωτήσεις…πολλές ερωτήσεις! Που θα είναι το μωρό μέχρι να έρθει στο σπίτι; Πώς μπήκε στην κοιλιά της μαμάς; Μπορείτε να διαβάσετε μαζί κάποιο σχετικό βιβλίο που μιλάει για τη διαδικασία της εγκυμοσύνης και τη λειτουργία του σώματος, φυσικά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Δείξτε του φωτογραφίες από τότε που ήταν και εκείνο μωρό καθώς και δικές σας από την εγκυμοσύνη με φουσκωμένη κοιλιά. Σε λίγο θα αρχίσει να σας βλέπει διαφορετική, το σώμα σας θα αλλάζει μέρα με τη μέρα και έτσι θα του φανεί πιο ομαλή η μετάβαση αυτή.

Από πού έρχονται τα μωρά;

Ένα βιβλίο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών και άνω. Από πού έρχονται τα μωρά; Πώς γίνονται τα μωρά; Τι χρειάζονται για να μεγαλώσουν; Μάθε αυτά κι άλλα πολλά, ανοίγοντας ένα ένα τα παράθυρα στις σελίδες του βιβλίου.

Εξηγήστε του ότι όταν έρθει το μωρό στο σπίτι, αν θέλει μπορεί να σας βοηθάει να το φροντίζετε μαζί. Έτσι, θα νιώσει ότι δεν το παραμελείτε και ότι συμμετέχει και αυτό στη διαδικασία μαζί σας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό, αν αυτό είναι εφικτό, να περνάτε χρόνο και ξεχωριστά με το κάθε παιδί, αλλά και μαζί με τα δύο παιδιά για να ενισχύσετε τη σχέση μεταξύ τους, αλλά και τη δική σας με τα παιδιά.

Μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας στην επίσκεψη με το γυναικολόγο και να βλέπει το αδερφάκι του στον υπέρηχο. Δώστε χρόνο στο πρώτο παιδί να επεξεργαστεί τα νέα δεδομένα και να αρχίσει να αλληλεπιδρά με το μικρότερο αδερφάκι χτίζοντας μία υγιή και αρμονική σχέση.

Εξηγήστε του ότι το νεογέννητο τους πρώτους μήνες δε θα μπορεί να παίζει μαζί του, γιατί θα είναι πολύ μικρό. Για να μη νομίζει ότι το μωρό αρνείται την παρέα του πρώτου παιδιού.

Πάρτε το πρώτο σας παιδάκι αγκαλιά και διαβάστε μαζί του παραμύθια για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού που θα το βοηθήσουν να προσαρμοστεί πιο εύκολα στη νέα πραγματικότητα.

Μπορείτε να δείτε παιδικά βιβλία για την αδελφική αγάπη.

Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0