Επικοινωνία: 2311 260 260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

Ο λογαριασμός μου
e-schooling.gr logo

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

Σπουδή στα σχήματα- 2nd Froebel gift, 3-6 ετών

72.50 

Σε απόθεμα

Τρόποι αποστολής
1) Με speedex
2)Με Γενική Ταχυδρομική
3)Με ELTA Courier
4)Παράδοση από εμάς (μόνο για Θεσσαλονίκη)
Θεσσαλονίκη, Εύοσμος

Τηλέφωνο επικοινωνίας:2311260260

Περιγραφή

Αναμφισβήτητα ένα από τα πρώτα 10 εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1800 από τον Friedrich Froebel, Γερμανό εκπαιδευτικό, ο οποίος θεωρείται ιδρυτής του πρώτου παιδικού σταθμού, «Kindergarten».

Είχε αναπτύξει μια σειρά παιχνιδιών που ονομάζεται «Δώρα» (Froebel Gifts) που περιελάμβαναν γεωμετρικά στοιχεία σχεδιασμένα να διδάσκουν στα παιδιά τις μορφές και τις σχέσεις τους στη φύση. Τα δώρα είναι αναμφισβήτητα τα πρώτα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Ονομάστηκαν έτσι ώστε να υπογραμμίσουν στα παιδιά ότι τα παιχνίδια πρέπει να τα σέβονται ως δώρα και στους δασκάλους να αναγνωρίζουν τα ατομικά “δώρα-χαρίσματα” που έχει κάθε παιδί από τη γέννησή του.

Στόχος των «Δώρων» του Froebel

Τα υλικά δεν ήταν κάποια τυχαία δημιουργία, όπως υποθέτουν κάποιοι σύγχρονοι ιστορικοί. Ο Froebel πέρασε πολύ χρόνο παρατηρώντας τα παιδιά και βελτιώνοντας το σχέδιο των δώρων.

Σχεδιάστηκαν για να λειτουργήσουν ως εργαλεία με τα οποία ένα παιδί μπορεί να αναγνωρίσει μέσω άψυχων πραγμάτων κάποια κοινά στοιχεία που βρίσκονται στη φύση και στο περιβάλλον του.

Τα «δώρα του Froebel» ξεχωρίζουν από άλλα παιδικά υλικά στον παιδικό σταθμό. Μπορούν να επιστρέψουν στην αρχική τους μορφή, όταν ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Το συγκεκριμένο ξύλινο εκπαιδευτικό παιχνίδι αποτελεί το δεύτερο “Δώρο” του Froebel. 

Ο Froebel ονόμασε αυτό το δώρο “την απόλαυση των παιδιών”Μέσα σε μία υπέροχη ξύλινη κασετίνα αυτή η συσκευή περιείχε μια ξύλινη σφαίρα, ένα ξύλινο κύβο και ένα ξύλινο κύλινδρο, τα οποία είχαν ένα σύστημα για να κρεμιούνται. Όταν το κάθε σχήμα ξεχωριστά περιστρέφεται και ξετυλίγεται, το παιδί ανακαλύπτει ότι η περιστροφή αυτού του σχήματος δείχνει το σχήμα ενός άλλου. Για παράδειγμα ένας περιστρεφόμενος κύλινδρος παράγει μια σφαίρα – αποκαλύπτοντας τη διασύνδεσή τους.

Σπουδή στα σχήματα- 2nd Froebel gift, 3-6 ετών..

Τα τρία διαφορετικά στερεά έχουν τρύπες και υπάρχουν κάποια μικρά ραβδιά με τη χρήση των οποίων το στερεό να μπορεί να περιστραφεί πάνω στο ραβδί.  Τα παιδιά νομίζουν ότι κάνουν μαγικά κόλπα και με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Εκπαιδευτικά οφέλη για το παιδί

 • μαθαίνει τα σχήματα
 • εξοικειώνεται με τις τρεις διαστάσεις
 • μαθαίνει να ταξινομεί
 • μαθαίνει τις χωρικές έννοιες

Γιατί να επιλέξεις τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Haba;

Εφευρετικά βραβευμένα παιχνίδια

Η Haba για τα παιδιά είναι ο Εφευρέτης! Κάθε χρόνο σχεδιάζει και κατασκευάζει παιχνίδια μοναδικά και πρωτότυπα σε συνεργασία με έμπειρους γραφίστες και σχεδιαστές. Πολλά από αυτά έχουν βραβευτεί με εθνικά και διεθνή βραβεία για την υψηλή τους ποιότητα, τον παιδικό σχεδιασμό, όπως τα βραβεία ‘Design Plus’, ‘German Wooden Toy Design Prize’, ‘Game of the Year’ και ‘German Games Prize’.

Καινοτομία

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Haba είναι σχεδιασμένα για να καλλιεργούν δεξιότητες ανάλογα με τη συγκεκριμένη ηλικία του παιδιού, να ενθαρρύνουν το παιχνίδι ρόλων και κυρίως να προσφέρουν διασκέδαση.

Ασφάλεια

Όλα τα παιχνίδια είναι υψηλής ποιότητας, άριστα σχεδιασμένα από ασφαλή υλικά για τα παιδιά σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους κανονισμούς και περνάνε από αυστηρούς ελέγχους.

Υλικά

Τα παιχνίδια είναι φτιαγμένα από οργανικά υλικά από βιώσιμες πηγές, όπως ξύλο από βιώσιμα δάση, υφάσματα, πλαστικά και χαρτόνι από ανανεώσιμες πηγές.

Οικολογικά παιχνίδια – Οικολογική συνείδηση

Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη διαχείριση των δασών είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Haba. Τα ξύλινα εκπαιδευτικά παιχνίδια φτιάχνονται μετά από βιώσιμη διαχείριση των δασών και για αυτό φέρουν το σήμα PEFC.

Αυτό σημαίνει ότι η χρήση των δασών και των δασικών εκτάσεων γίνεται με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο ποσοστό, ώστε να διατηρούν τη βιοποικιλότητα, την παραγωγικότητα, την ικανότητα αναπαραγωγής, τη ζωτικότητα και το δυναμικό τους. Έτσι, δεν βλάπτονται τα δέντρα και προστατεύεται το περιβάλλον ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση.

Ήδη από το 1999 η Haba ήταν η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία στη Γερμανία που πήρε πιστοποίηση DIN ISO 14001 για αυτό το λόγο.

Μάθε περισσότερα για τα εκπαιδευτικά παιχνίδια Haba.

Κριτικές

  Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Σπουδή στα σχήματα- 2nd Froebel gift, 3-6 ετών”

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

  Οι κριτικές μας. Δες όλες τις κριτικές μας

  Κριτικές στο κατάστημά μας

  Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€
  Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
  Συνέχεια Αγορών
  0