Τα καλύτερα παιδικά βιβλία προσχολικής ηλικίας
15/07/2020
εικόνα που δείχνει την λέξη best για τα καλύτερα παιδικά βιβλία προσχολικής ηλικίας

Ένα καλό βιβλίο πάντα είναι η καλύτερη συντροφιά για όλες τις ηλικίες. Η επαφή με αυτό ήδη από την προσχολική ηλικία είναι πολύ σημαντική και δίνει απίστευτα ερεθίσματα στα νήπια. Τα καλύτερα παιδικά βιβλία προσχολικής ηλικίας είναι αυτά που βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν την κριτική τους ικανότητα, αλλά και ένα σωρό δεξιότητες.

Πώς θα επιλέξετε τα καλύτερα παιδικά βιβλία προσχολικής ηλικίας

Αρχικά, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η εικονογράφηση. Οι ρεαλιστικές εικόνες με τα ευχάριστα χρώματα είναι πάντα ένα πρώτο σημάδι ότι το βιβλίο θα τραβήξει την προσοχή του μικρού παιδιού και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του. Σε δεύτερη φάση, είναι πολύ σημαντικό να δείτε, αν οι εικόνες περνάνε σωστά μηνύματα στα παιδιά και ποια είναι αυτά. Έπειτα, πρέπει να ελέγξετε αν η περιγραφή του βιβλίου ανταποκρίνεται στο σκοπό για τον οποίο θέλετε να το δωρίσετε στο παιδί σας.

Έτσι, μπορείτε να διαλέξετε αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες σας ανάμεσα σε βιβλία κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού σας: εκπαιδευτικά, γνώσεων ή δραστηριοτήτων, παραμύθια, μουσικά βιβλία με ήχους, βιβλία για τη σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού, βιβλία προετοιμασίας για το δημοτικό.

Ποια είναι τα καλύτερα παιδικά βιβλία προσχολικής ηλικίας

Ένα βιβλίο θεωρείται καλό, όταν πετυχαίνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε. Στην περίπτωση των παιδικών βιβλίων ο στόχος των βιβλίων είναι να περάσει τον χρόνο του το παιδί ευχάριστα και πάνω από όλα εποικοδομητικά!

Έτσι, λοιπόν σας προτείνουμε τα καλύτερα παιδικά βιβλία προσχολικής ηλικίας, όχι με βάση την δική μας άποψη αλλά με την άποψη των παιδιών που το διάβασαν.

Σας προτείνουμε παιδικά βιβλία προσχολικής ηλικίας που έχουν αγοράσει πελάτες μας και τα έχουν αξιολογήσει.

Γέτι – Η δύναμη του ακόμη (για την αυτοεκτίμηση)

Γέτι – Η δύναμη του ακόμη

Το αγόρασαν άλλοι: 4

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Μπορείς εδώ να δεις το Γέτι – η δύναμη του ακόμη

Φίλοι με ένα αστέρι – ένα παραμύθι με θέμα τη φιλία

Φίλοι με ένα αστέρι

 (1 αξιολόγηση πελάτη)

Στον μικρό Ερμή αρέσει πολύ να μαζεύει θησαυρούς. Μια μέρα βρίσκει στο δρόμο ένα μικρό αστέρι. Είναι ο πιο ξεχωριστός από τους θησαυρούς του και τον παίρνει παντού μαζί του. Αλλά το μικρό αστέρι είναι λυπημένο γιατί του λείπουν οι φίλοι του. Θα καταφέρουν ο Ερμής και η αδελφή του η Αφροδίτη να το βοηθήσουν να επιστρέψει κοντά τους; Ένα τρυφερό παραμύθι που προσεγγίζει με ευαισθησία έννοιες όπως η κτητικότητα, ο εγωισμός, η ενσυναίσθηση, η ουσιαστική φιλία και η πραγματική αγάπη.

Ένα τρυφερό παραμύθι που προσεγγίζει με ευαισθησία έννοιες όπως η κτητικότητα, ο εγωισμός, η ενσυναίσθηση, η ουσιαστική φιλία και η πραγματική αγάπη.

Μπορείς εδώ να δεις το Φίλοι με ένα αστέρι

Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας-ένα παραμύθι για το σεβασμό στη διαφορετικότητα

Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας

 (3 αξιολογήσεις πελατών)

Ο Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας είναι ένας ήρωας που αγαπήθηκε από πολλές γενιές παιδιών προσχολικής ηλικίας αλλά και εκπαιδευτικούς, αφού μέσα από αυτόν τον τρυφερό ήρωα μπορούν να μιλήσουν στα παιδιά για αξίες όπως η διαφορετικότητα και η φιλία.

Μπορείς εδώ να δεις τον Έλμερ, τον παρδαλό ελέφαντα

Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

 (1 αξιολόγηση πελάτη)

Ο Μικρός είναι ένα αλεπουδάκι που δεν έχει καθόλου κέφια. Φοβάται πως η μαμά του δε θα τον αγαπάει για πάντα. Σ’ αυτό το υπέροχο βιβλίο με τις τρυφερές εικόνες, παρακολουθούμε μια ευρηματική μαμά να αποδεικνύει στο παιδί της πως η αγάπη των γονιών δεν έχει όρια ό,τι κι αν γίνει. Η πολυβραβευμένη Ντέμπι Λιόρι, λέει για το βιβλίο της πως «πρόκειται για την υπόσχεση που δίνουμε στα παιδιά μας, αλλά και σε όλους όσους αγαπάμε».

Ένα βιβλίο που μιλάει για το πώς θα κατευνάσουμε τους φόβους των παιδιών

Μπορείς εδώ να δεις το Θα σ’αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

Τα παπούτσια των άλλων (για την ενσυναίσθηση)

Τα παπούτσια των άλλων

 (3 αξιολογήσεις πελατών)

Ένα τρυφερό βιβλίο για την ενσυναίσθηση και την αμοιβαία κατανόηση με πολλά πολιτισμικά, κοινωνικά και διαπολιτισμικά στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα. Η φιλία, η διαφορετικότητα, η συνύπαρξη και η αποδοχή, στοιχεία που διανθίζουν την ιστορία αυτή με μια φυσικότητα, παρουσιάζονται ως «αυτονόητα» στην καθημερινότητα της ηρωίδας.

Τα παπούτσια των άλλων είναι:

-Υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2020.
-Υποψήφιο στα Βραβεία Greek IBBY 2020 (Bραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου για την εικονογράφηση και για το κείμενο).
-Υποψήφιο στα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη 2020 (Κατηγορία: Παιδικό βιβλίο με εικονογράφηση).

Η βραβευμένη συγγραφέας, δημιουργεί μέσα από την πρωτότυπη ιστορία της Ματού μια γέφυρα αλληλοκατανόησης μεταξύ γονιών και παιδιών που μεταφέρει σε κάθε αναγνώστη ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και αποδοχής, φωτίζοντας έτσι τη μοναδικότητα της γονεϊκής σχέσης.

Μπορείς εδώ να δεις Τα παπούτσια των άλλων

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι και για άλλα παρόμοια και χρήσιμα θέματα, κάνε εγγραφή στο newsletter μας.

Οι επιλογές σου0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!