Επικοινωνία: 2311 260 260

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 49,99€

Ο λογαριασμός μου
e-schooling.gr logo

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 49,99 €

Η αλήθεια είναι ότι η γεωγραφία δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο μικρούς, αλλά ακόμα και μεγάλους. Το ίδιο ισχύει και στη δική μου περίπτωση. Πάντα με δυσκόλευε η γεωγραφία και αναρωτιόμουν…πώς μπορώ να μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας και να θυμάμαι όλες τις πρωτεύουσες και τις  χώρες του κόσμου χωρίς να παιδεύομαι να τις αποστηθίσω;

Και πραγματικά θαυμάζω ανθρώπους που μπορούν να το καταφέρουν και γνωρίζουν όχι μόνο όλες τις  πόλεις και τις χώρες στις οποίες ανήκουν, αλλά και τα σύνορα των χωρών και τις σημαίες τους.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους. Ίσως να φταίει ότι η γεωγραφία διδάσκεται ως μάθημα στο σχολείο και τα περισσότερα παιδιά που καλούνται να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με αυτό το αντικείμενο ήδη από το δημοτικό, το αντιμετωπίζουν σαν «υποχρέωση» του σχολείου και όχι ως  σημαντικές γνώσεις που είναι καλό να έχουν.

Μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια

Το καλύτερο λοιπόν είναι ένα παιδί να ξεκινήσει να έρχεται σε επαφή με τη γεωγραφία μέσα από το παιχνίδι και αυτό, όχι μόνο δε θα το δει σαν αγγαρεία, αλλά θα μάθει γεωγραφία διασκεδάζοντας και παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο γνώσεων γεωγραφίας της Haba «Οι χώρες της Ευρώπης», που είναι κατάλληλο για παιδιά από 8 ετών έως και ενήλικες 99 ετών!

επιτραπέζιο γνώσεων οι Χώρες της Ευρώπης

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων γεωγραφίας με αναφορά σε 51 σημαίες και χώρες της Ευρώπης για να μάθεις γεωγραφία παίζοντας!

Το ταξίδι ξεκινάει από το ένα άκρο της Ευρώπης στο άλλο, διασχίζοντας τις 51 χώρες της! Οι παίκτες ταξιδεύουν στις χώρες μαθαίνοντας την ονομασία τους, την σημαία, αλλά και την τοποθεσία της κάθε χώρας στον χάρτη. Ποιος παίκτης θα μαντέψει πιο γρήγορα που βρίσκονται οι τουρίστες; Αυτός που θα είναι ο πιο γρήγορος και θα συλλέξει τους περισσότερους πόντους κερδίζει και το παιχνίδι. Ένα έξυπνο παιχνίδι γεωγραφίας, από 2 έως 4 παίκτες.

Δες περισσότερες λεπτομέρειες και βίντεο για να μάθεις πώς παίζεται το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο γεωγραφίας «Οι χώρες της Ευρώπης».

Ένα ακόμη εκπαιδευτικό επιτραπέζιο που βοηθάει στην εκμάθηση γεωγραφίας είναι ο «Κόσμος» της Brain Box, κατάλληλο για ηλικίες 8-99 ετών.

μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας με το επιτραπέζιο παιχνίδι brainbox κόσμος

 

Μας μαθαίνει για τον κόσμο που ζούμε και η κάθε κάρτα περιλαμβάνει πληροφορίες για την πρωτεύουσα, τη σημαία και τα σύνορα των χωρών, καθώς επίσης και εικονικές αναφορές με πολιτισμικά στοιχεία.

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο που έχει σχεδιαστεί για όλη την οικογένεια και βοηθάει στην ανάπτυξη της παρατηρητικότητας και της μνήμης. Ιδανικό για παιδιά που έχουν διάσπαση προσοχής και δυσλεξία. Χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά σχολεία ως εργαλείο για την ενίσχυση των μαθητών τυπικής ανάπτυξης και μη.

Έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες!

Η ποικιλία επιπέδων αυτού του παιχνιδιού διασφαλίζει ότι μεγάλοι και παιδιά μπορούν να παίζουν μαζί!

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες για το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο «Κόσμος»

Μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας puzzle

Για τους λάτρεις των puzzles και για λίγο μικρότερες ηλικίες 6-8 ετών, προτείνω:

Το παζλ γεωγραφίας «Παγκόσμιος Χάρτης» με 100 τεμάχια που θα τα βοηθήσει να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους και τη λογική σκέψη! Ταυτόχρονα έχουν μπροστά τους μία εικόνα από τον παγκόσμιο χάρτη που απεικονίζει και κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία πολιτισμού πάνω σε κάθε χώρα!

μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας με puzzle της haba παγκόσμιος χάρτης

Το παζλ «Οι χώρες της Ευρώπης» 100 τεμαχίων, επίσης για παιδιά 6-8 ετών που θα τα βοηθήσει να έρθουν σε επαφή με τον χάρτη των χωρών της Ευρώπης, ο οποίος απεικονίζει και κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία πολιτισμού πάνω σε κάθε χώρα!

μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας με το puzzle της haba οι χώρες της ευρώπης

Όποιο και αν επιλέξεις, είτε είσαι παιδί είτε ενήλικας, το σίγουρο είναι ότι θα πεις… επιτέλους μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας! Χωρίς πίεση, χωρίς αποστήθιση! Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση και καλή παρέα και η μάθηση γίνεται παιχνίδι!

Η παραγγελία σας
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι
Συνεχίστε την περιήγηση
0