Μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας
17/08/2020
μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας

Η αλήθεια είναι ότι η γεωγραφία δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο μικρούς, αλλά ακόμα και μεγάλους. Το ίδιο ισχύει και στη δική μου περίπτωση. Πάντα με δυσκόλευε η γεωγραφία και αναρωτιόμουν…πώς μπορώ να μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας και να θυμάμαι όλες τις πρωτεύουσες και τις  χώρες του κόσμου χωρίς να παιδεύομαι να τις αποστηθίσω;

Και πραγματικά θαυμάζω ανθρώπους που μπορούν να το καταφέρουν και γνωρίζουν όχι μόνο όλες τις  πόλεις και τις χώρες στις οποίες ανήκουν, αλλά και τα σύνορα των χωρών και τις σημαίες τους.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους. Ίσως να φταίει ότι η γεωγραφία διδάσκεται ως μάθημα στο σχολείο και τα περισσότερα παιδιά που καλούνται να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με αυτό το αντικείμενο ήδη από το δημοτικό, το αντιμετωπίζουν σαν «υποχρέωση» του σχολείου και όχι ως  σημαντικές γνώσεις που είναι καλό να έχουν.

Μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια

Το καλύτερο λοιπόν είναι ένα παιδί να ξεκινήσει να έρχεται σε επαφή με τη γεωγραφία μέσα από το παιχνίδι και αυτό, όχι μόνο δε θα το δει σαν αγγαρεία, αλλά θα μάθει γεωγραφία διασκεδάζοντας και παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο γνώσεων γεωγραφίας “Γνωρίζω την Ελλάδα”, που είναι κατάλληλο για παιδιά από 6 ετών και άνω!

Εκπαιδευτικό επιτραπέζιο γεωγραφίας Γνωρίζω την ΕλλάδαΦωτογραφική μηχανή, χάρτης και ημερολόγιο, η βαλίτσα σας είναι σχεδόν έτοιμη για μια φανταστική περιπέτεια, όπου θα ανακαλύψετε όλη την Ελλάδα! Προχωρήστε στο ταμπλό για να φτάσετε στους προορισμούς του ταξιδιού σας, πάρτε τα πιο γρήγορα μέσα μεταφοράς, αλλά προσέξτε για απρόοπτα στο δρόμο σας. Εκμεταλλευτείτε το ταλέντο του εξερευνητή που κρύβετε μέσα σας και διαλέξτε τις καλύτερες διαδρομές για να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας πριν από τους αντίπαλους παίκτες!

Δες περισσότερες λεπτομέρειες για το  Εκπαιδευτικό επιτραπέζιο γεωγραφίας Γνωρίζω την Ελλάδα, 6 ετών+

Ένα ακόμη εκπαιδευτικό επιτραπέζιο που βοηθάει στην εκμάθηση γεωγραφίας είναι ο «Κόσμος» της Brain Box, κατάλληλο για ηλικίες 8-99 ετών.

μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας με το επιτραπέζιο παιχνίδι brainbox κόσμος

 

Μας μαθαίνει για τον κόσμο που ζούμε και η κάθε κάρτα περιλαμβάνει πληροφορίες για την πρωτεύουσα, τη σημαία και τα σύνορα των χωρών, καθώς επίσης και εικονικές αναφορές με πολιτισμικά στοιχεία.

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο που έχει σχεδιαστεί για όλη την οικογένεια και βοηθάει στην ανάπτυξη της παρατηρητικότητας και της μνήμης. Ιδανικό για παιδιά που έχουν διάσπαση προσοχής και δυσλεξία. Χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά σχολεία ως εργαλείο για την ενίσχυση των μαθητών τυπικής ανάπτυξης και μη.

Έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες!

Η ποικιλία επιπέδων αυτού του παιχνιδιού διασφαλίζει ότι μεγάλοι και παιδιά μπορούν να παίζουν μαζί!

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες για το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο «Κόσμος»

Μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας puzzle

Για τους λάτρεις των puzzles προτείνω:

Το  Εκπαιδευτικό παζλ γεωγραφίας Μαθαίνω την Ελλάδα (μαζί με τους νομούς & τις πρωτεύουσες τους), 4 ετών+

Εκπαιδευτικό παζλ γεωγραφίας Μαθαίνω την Ελλάδα.

Ο πιο απλός και διασκεδαστικός τρόπος να μάθουν τα παιδία γεωγραφία! Τα παιδία μαθαίνουν τις πρώτες έννοιες της γεωγραφίας παίζοντας και ενώνοντας τα κομμάτια του πάζλ. Την ίδια στιγμή, απομνημονεύουν τη γεωγραφική θέση της περιοχής. Με το Μαθαίνω την Ελλάδα, το παιδί συνδυάζει την ικανότητα χειρισμού και αυτήν της παρατηρητικότητας και της λογικής.

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες για το Εκπαιδευτικό παζλ γεωγραφίας Μαθαίνω την Ελλάδα (μαζί με τους νομούς & τις πρωτεύουσες τους), 4 ετών+

Όποιο και αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα πεις… επιτέλους μαθαίνω γεωγραφία παίζοντας! Χωρίς πίεση, χωρίς αποστήθιση! Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση και καλή παρέα και η μάθηση γίνεται παιχνίδι!

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι και για άλλα παρόμοια και χρήσιμα θέματα, κάνε εγγραφή στο newsletter μας.

Οι επιλογές σου0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!